Educaţie autonomă. Directorii de licee din Găgăuzia vor fi numiţi de o comisie a Direcţiei locale de învăţământ

Embed:

Directorii de licee din Găgăuzia vor fi numiţi de o comisie a Direcţiei locale de învăţământ. În cadrul ei va fi un singur reprezentant al Ministerului Educaţiei.

Decizia aparţine conducerii autonomiei care speră că astfel procesul de selectare a şefilor instituţiilor de învăţământ va fi mai transparent. Oficialii de la Chişinău au spus că vor comenta această situaţie după examinarea ei.

În urma acestei decizii, rezultatele concursurilor pentru funcţiile de directori de licee vor fi aprobate mai întâi de Direcţia de învăţământ din Găgăuzia. După aceea ordinul de numire a candidaţilor va fi semnat de Ministerul Educaţiei, care nu va putea anula decizia. 

"Anterior, comisia de concurs propunea setul de acte cu ordinul ministrului. Acum, Direcţia de învăţământ a Găgăuziei va prezenta ordinul cu rezultatele concursului. Activitatea comisiei va fi transparentă. Când Ministerul Educaţiei anunţa concursul, nu era clar cine a depus cerere, câţi oameni s-au înscris. Vă asigurăm că toată informaţia va fi făcută publică", susţine Nicolae Stoianov, adjunctul başcanului Găgăuziei.

Mai multe informaţii despre candidaţii înscrişi la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori de licee vor putea fi găsite pe site-ul oficial al autonomiei găgăuze.

Potrivit autorităţilor de la Comrat, la începutul anului de învăţământ cinci licee din Găgăuzia nu aveau directori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu