Edili fără concurență. Cheia succesului primarului comunei Gangura, care a fost reconfirmat în funcție cu votul a 87 la sută dintre alegători

Embed:

Alegerile locale din 20 octombrie au fost un adevărat test de rezistență pentru primarii în funcții, care au decis să lupte pentru un nou mandat. Unii l-au picat din prima, alții s-au calificat în turul doi și au intrat într-o nouă competiție acerbă. Există însă și mulți pentru care acest scrutin a trecut fără emoții, deoarece au fost realeși cu majorități zdrobitoare de către cetățenii chemați la urne. Am decis să mergem pe la unii dintre ei, pentru a afla care este cheia succesului și ce trebuie să facă un primar, ca să fie apreciat într-o asemenea măsură de către alegători.

Primul căruia i-am călcat pragul este Marcel Bobeica, primarul comunei Gangura, din raionul Ialoveni, care a fost reconfirmat în funcție cu votul a tocmai 87 la sută dintre alegători. 

"Dorința ca satul unde eu m-am născut și comuna unde eu am copilărit ca să ajungă și ea undeva în mândria Republicii Moldova și am reușit împreună să facem multe lucruri frumoase", a afirmat primarul comunei Gangura, Marcel Bobeica.

Marcel Bobeica a câștigat primul mandat de primar în 2015, după ce anterior fusese consilier local. Cunoștea problemele în detalii, așa că a obținut din prima aproape 76 la sută din voturi. Între timp, a reușit să le demonstreze consătenilor săi că au făcut alegerea corectă. 

"Oamenii veneau cu foarte multe plângeri, fiindcă mașinile de mare tonaj treceau prin localitate, făceau fisuri în case, incomodități, colb. Mai ales că drumul din interiorul localității nu era nici el asfaltat și de aceea construcția acestui drum a fost una stringentă pentru localitatea noastră", a comunicat primarul comunei Gangura, Marcel Bobeica.

Acum, după ce a fost reales, Marcel Bobeica este hotărât să ducă la bun sfârșit un șir de proiecte, care ar urma să schimbe în bine viața oamenilor din cele patru sate, care intră în componența comunei Gangura. 

"Finisarea apeductului central, avem construcția unei porțiuni de drum și a unui pod. Mai avem nevoie de un dulap de gaz în satul Gangura și desigur că vrem să începem proiectul de canalizare", a menţionat primarul comunei Gangura, Marcel Bobeica.

Efortul primarului este apreciat de localnici, iar alegerile din 20 octombrie nu au făcut decât să reconfime acest lucru. 

"Se vede în sat ce lucrări s-au făcut. Și cu gazificarea, și cu apeductul nou s-a schimbat, și drumurile prin sat. Dacă nu ar avea încredere oamenii în dumnealui, cred că nu mai avea procentul care îl are. 87% cred că vorbesc de la sine".

"Nu-i rău om. E tare bun și toți l-au ales pe dânsu, că dacă nu făcea bine nu era să-l aleagă".

"Și drumuri, și gaz, și apă, și lumina acum o face. Sigur că suntem mulțumiți".

În subordinea Primăriei Gangura sunt satele Gangura, Alexandrovca, Misovca și Homuteanovca, care au împreună aproximativ 2.300 de locuitori.

Lasă un comentariu