Ecranele viitorului de la Sharp : display-uri flexibile, panouri IGZO LCD şi OLED, super rezoluţii

Sharp anunţase, cu câteva luni în urmă, că va face trecerea la o nouă tehnologie a panourilor LCD şi anume IGZO (indiu galiu zinc oxid), iar acum au apărut şi primele ecrane bazate pe această idee. Ele au fost prezentate oficial de către compania asiatică, în cadrul evenimentului Society for Information Display din Boston, relatează Mobillisimo.ro.
 
Sharp prezinta ecranele viitorului: display-uri flexibile, panouri IGZO LCD si OLED, super rezolutii!

Deocamdată, Sharp se axează pe display-uri pentru telefoane şi tablete, iar primele prototipuri includ LCD-uri, unul de 4.9 inch, cu rezoluţie 720p şi unul de 6.1 inch, cu rezoluţie de 2560 x 1600, una pe care ar invidia-o şi iPad 3, deşi are Retina Display. În plus, Sharp a mai expus şi panouri OLED, unul de 13.5 inch şi super rezoluţie QFHD.

Display-ul de 13.5 inch oferă o rezoluţie de 3840 x 2160 pixeli şi este bazat pe tehnologia White OLED cu filtre de culoare RGB, după o idee pe care am văzut-o pusă în aplicare şi pe un nou HDTV LG.
 
În imaginea de mai sus vedeţi şi un display flexibil de 3.4 inch, cu rezoluţie de 540 x 960 pixeli. Sharp afirmă că aceste ecrane nu au doar avantajul rezoluţiei ridicate, ci şi al unui consum scăzut de energie, margini mai mici şi performanţă crescută. 
 
Sharp IGZO LCD
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu