Ecourile vizitei lui Biden la Chişinău sunt diferite

Embed:

Ecourile vizitei vicepreședinteleui american, Joe Biden, la Chişinău sunt diferite. Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu i-a plăcut să asculte lucruri deştepte şi importante. Comuniştii spun însă că a fost un spectacol grotesc şi o demonstraţie de lipsă de patriotism din partea autorităţilor Moldovei.

Mihai Ghimpu spune că au discutat cu vicepreşedintele americii despre integrarea europeană, reformele democratice şi respectarea drepturilor omului în Republica Moldova. "Această întâlnire încă o dată confirmă că totul depinde de noi. O să mergem pe calea democraţiei, o să avem sprijinul Statelor Unite ale Americii. N-o să mergem, n-o să-l avem. Mi-a plăcut să ascult lucruri deştepte şi importante," a mai menționat Ghimpu.

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov spune că vizita este un mesaj de sprijin şi simpatie faţă de ţara noastră. "Eu am înţeles mesajul principal. Ajutaţi-ne ca să vă ajutăm. Adica noi trebuie sa ne facem lecția de acasă. Să fim hotărâţi. Între promisiuni şi fapte nu trebuie să existe distanţă şi atunci Statele Unite vor fi prezente, vor fi alături de noi," a declarat Dumitru Diacov.

Pe de altă parte, comuniştii cred că modul în care autorităţile de la Chişinău au organizat vizita lui Joe Biden a fost umilitor pentru poporul nostru.

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a avut discuţii cu premierul Vlad Filat, cu cei patru vicepremieri, dar şi cu preşedintele interimar Marian Lupu, vicepreşedinţii Parlamentului şi liderii de fracţiuni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu