ECOUL HOLOCAUSTULUI. Sute de oameni au cinstit memoria celor care au murit în lagărele naziste

Embed:

În ajunul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului sute de oameni au cinstit memoria celor care au murit în lagărele naziste.

Cu această ocazie, la Filarmonica Națională din Capitală a avut loc un concert.

Pentru cei prezenţi a fost o surpriză să asculte muzică clasică îmbinată cu elemente moderne.

"Am ales versiunea muzicii simfonice în combinaţie cu cea rock, tocmai pentru a atrage atenţia tinerilor", a spus organizatorul Stella Harmelina.

În perioada Holocaustului, pe teritoriul țării noastre au fost omorâți peste 300 de mii de evrei și 50 de mii de rromi. Identitatea a mii dintre cei daţi dispăruţi în lagărele naziste nu a fost stabilită nici până în prezent.

"Memoria Holocaustului e vie. Nu uităm aceste evenimente tragice, care au menirea să păstreze omul din noi. Veșnică pomenire victimelor."

Maia Feldman știe despre Holocaust nu din auzite. Ea a trăit în ghetourile naziste împreună cu familia sa mai bine de trei ani.

"Jandarmul principal ieșea în prag pentru a se antrena în tragerea la țintă. Fetele din sat veneau la el, iar dânsul se lăuda cât de bine poate împușca. Întreba "În cine să ochesc?" Oamenii stăteau în fața lui, iar el alegea în cine să tragă", a spus victimă a holocaustului, Maia Feldman.

"Dacă vom uita măcar pe cineva dintre aceste victime, tragedia va reveni. Mă bucur că
Parlamentul Republicii Moldova a decis în 2015 să proclame ziua de 27 ianuarie drept Ziua Națională a Memoriei."

Există diferite date referitoare la cifra evreilor morţi în întreaga lume în timpul Holocaustului, dar toate aceste cifre sunt înfricoșătoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu