Economii la iluminatul stradal. Bugetul întreprinderii "Lumteh", aproape epuizat

Embed:

Întreprinderea Municipală "Lumteh" este nevoită să strângă cureaua şi să facă economii, pentru că ar fi epuizat aproape toate resursele  prevăzute în bugetul instituției pentru anul 2019.  Despre acest lucru a vorbit liberalul Ion Cebanu, la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău. Şeful "Lumteh", Veaceslav Buţ, nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta declaraţiile. 

"Dacă dumneavoastră vă puteţi explica cum "Lumteh-ul", cel care răspunde de toată lumina, pe noapte, în municipiul Chişinău, avea deja bugetul, la sfârşitul verii, în proproţie de 70 la sută consumat, eu nu pot să-mi explic. Şi ştiu şi am informaţii că la ora actuală cu iluminatul public se fac economii şi economii mari, pentru că au probleme la închiderea anului financiar", a spus preşedintele fracţiunii PL din CMC, Ion Cebanu. 

Declaraţia a fost făcută în timpul şedinţei CMC, când consilierii aprobau modificări la bugetul municipal. Liberalul a dat de înţeles că una dintre cele mai grave situaţii este la "Lumteh". Şeful întreprinderii nu a fost de găsit, iar consiliera primarului Ion Ceban spune că nu există indicații către Lumteh de a face economii din contul iluminatului stradal.

Totodată, inginerul-şef al "Lumtech", Anatolie Aparatu a negat aceste acuzaţii şi spune că iluminatul pe străzi se face în limita bugetară. Pentru 2019, pentru iluminatul străzilor, din bugetul municipal s-au alocat peste o sută de mii de lei. 

loading...

Lasă un comentariu