Economia Portugaliei îşi revine după cea mai gravă criză din ultimele decenii

Portugalia nu mai are nevoie de împrumuturi. Premierul de la Lisabona a anunţat că ţara sa va ieşi din planul de salvare pe 17 mai. Decizia reprezintă o victorie importantă pentru guvern, care a câştigat încrederea investitorilor prin implementarea măsurilor draconice de austeritate în schimbul unui ajutor de 78 de miliarde de euro.

"Guvernul a decis că vom ieşi din programul de împrumuturi, fără a recurge la un plan de precauţie. După o analiză a avantajelor şi dezavantajelor, am hotărât că acum este momentul potrivit pentru acest pas. Este cea mai eficientă decizie care apără interesele Portugaliei şi a cetăţenilor şi cea care corespunde aşteptărilor", a declarat premierul Portugaliei, Passos Coelho.  

Economia Portugaliei îşi revine acum după cea mai gravă criză, din ultimele peste patru decenii. Iar ţara este a doua din zona euro, după Irlanda, care renunţă la ajutorul financiar din partea Uniunii Europene şi a Fondului Monetar Internaţional. Dintre ţările problematice ale UE, sub tutela creditorilor internaţionali mai rămâne Grecia. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu