Eclipsa totală de Soare a întunecat Pământul: Milioane de oameni din SUA au fost martorii

Embed:

Aplauze şi strigăte au răsunat ieri în Statele Unite ale Americii în timpul eclipsei totale de Soare. Din statul american Oregon până în Carolina de Sud, milioane de locuitori şi turişti au fost martorii unuia dintre cele mai aşteptate fenomene astronomice ale secolului. Şi cuplul prezidenţial a urmărit eclipsa de soare. 

Pentru a vedea fenomenul, Melania şi Donald Trump au ieşit la unul dintre balcoanele Casei Albe.

Americanii, înarmaţi cu ochelari, telescoape şi camere de filmat, spun că priveliştea le-a tăiat răsuflarea.

"Aş merge în orice colţ al lumii pentru a vedea din nou un astfel de fenomen. Tocmai am fost martorii unei eclipse totale de Soare. "

"Am putut vedea eclipsa datorită ochelarilor pe care i-am purtat. A fost spectaculos. Toată lumea privea spre cer. "

O tânără care şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere spune că Universul i-a dăruit cel mai frumos cadou pe care l-a primit până acum.

"Este o experienţă pentru o singură dată în viaţă. Nu cred că mulţi oameni se pot lăuda că au avut parte de o eclipsă totală de Soare de ziua lor de naştere. Mă simt specială."

Aproximativ o sută de norocoşi, printre care un astronaut, un astronom şi câţiva reporteri, au avut posibilitatea să vadă eclipsa din avion, de la o înălţime de aproape 12 mii de metri, deasupra Oceanului Pacific. Cursa aeriană a fost organizată special pentru a urmări fenomenul de pe cer.

"Este impresionant şi greu de descris. Nu pot crede că acest fenomen s-a întâmplat în realitate. În astfel de momente realizezi cât de mici suntem şi cât de mare este Universul. "

Eclipsa de Soare a putut fi văzută şi de locuitori Americii de Sud.

"Am venit să văd cerul, deoarece fenomenul este foarte interesant. Să fii martorul unei eclipse de Soare este probabil o oportunitate pe care o avem o singură dată în viaţă. "

Eclipsa a început la ora 19:15, ora Moldovei. Atunci, Luna a acoperit câte puţin discul solar, ajungând într-o singură oră să-l întunece în totalitate. Acesta a fost a 11-a eclipsă totală de Soare din acest secol, dar prima care a putut fi văzută şi în Statele Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu