Eclipsa de Lună a atras aseară toate privirile spre cer: "Se vede o sferă"

Embed:

Eclipsa de Lună a atras aseară toate privirile spre cer. Fenomenul astronomic a început la ora șapte seara și a durat până aproape de miezul nopții.

Satelitul Pământului a căpătat o culoare roșietică și a putut fi observat și în Moldova.

"Se vede o sferă."

Spectacolul de pe cer a fost urmărit de către amatori la observatorul astronomic de la Universitatea Tehnică din Capitală, cu ajutorul telescopului.

Anual, au loc două eclipse de acest fel. Iar cei de la observatorul astronomic al UTM oferă doritorilor ocazia de a urmări fenomenul. De asemenea, astronomii le explică oamenilor cum se întâmplă totul.

"Soarele, luna și pământul nimeresc pe o linie dreaptă toți trei. Pământul se află între lună și soare, umbra pământului cade pe lună. Asta și este eclipsa de lună", a afirmat astronomul, Vitalie Chistola.

Chiar dacă eclipsa a durat aproape două ore, puțini au fost cei care au
putut observa fenomenul. Unii pentru că nu au ieșit din case iar alții din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

"Nu, dacă sincer nu am știut. Eu am fost în încăpere toată ziua".

"Nu am știut, și din cauza situației meteorologice nu am avut posibilitatea să o văd fiindcă este înnorat"

Cu ochii spre cer au fost şi internauții. Cei care s-au primblat aseară prin Capitală, au postat poze cu luna cărămizie pe rețelele de socializare. În unele imagini, însă, luna a fost acoperită de nori.

Fenomenul astronomic a fost vizibilă în Europa, Australia, dar și Africa. În Grecia, mii de oameni s-au adunat pe colina pe care este amplasată Acropola din Atena pentru a admira fenomenul astronomic.

La București, curioșii s-au adunat la Observatorul Astronomic pentru a vedea cât mai de aproape fenomenul. Următoarea eclipsă de lună va fi una totală, în data de 31 ianuarie 2018. Aceasta va fi vizibilă doar pe teritoriul Statelor Unite. În Moldova, aceasta va fi parțială.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu