ECHITATE SOCIALĂ: Reformarea sistemului de pensii este o prioritate a Guvernării

Embed:

O bătrânețe fără griji și cu pensii care le-ar asigura un trai decent. Acestea au fost doleanţele locuitorilor Capitalei exprimate în cadrul întâlnirii cu deputatul democrat Valentina Stratan. La rândul său, parlamentarul a dat asigurări că reformarea sistemului de pensii este o prioritate a guvernării.

”Mă interesează ce va fi cu pensia noastră. Noi, persoanele aflate la vârsta pensionării am vrea să știm acest lucru”, a menţionat un pensionar care a participat la eveniment. 

Deputatul Valentina Stratan i-a asigurat pe oameni că vârsta de pensionare va rămâne aceeaşi pentru femei şi bărbaţi, iar inechităţile din sistemul de pensii vor fi eliminate:

”Probabil vom stabili o pensie de bază unică pentru toate categoriile și pentru toți pensionarii. La pensie de bază să fie o pensie dependentă de contribuțiile fiecăruia, unul contribuie 40-45 ani la bugetul social, dar cineva contribuie foarte puțin și pretinde la o pensie mare.” 

Iar angajaţii instituţiilor medicale au vorbit despre problemele din spitale, mai ales lipsa locurilor pentru pacienți

”În fiecare zi căutăm posibilitatea de internarea a bolnavilor, nu avem unde să intrenăm bolnavii. Care-i atitudinea Parlamentului și Guvernului față de serviciul nostru?” 

”Ar fi bine ca să aveți aici pe interior întîii un dialog continuu ce și cum doriți ca să faceți schimbarea și acestă inițiativă a dumneavoastră să fie înaintată către Ministerul Sănătății”, a precizat vice-ministrul Sănătăţii, Aliona Serbulenco. 

Totuşi, medicii afirmă că, în ultimii ani, datorită investiţiilor din exterior, au fost cumpărate utilaje medicale performante, care le oferă posibilitatea de a presta servicii calitative pacienţilor:

"Aceste investiţii care au fost făcute în serviciu, noi am putut fortifica capacităţile serviciului în Sănătate Publică în aşa mod ca să fim competitivi în primul rând pe linia profesională şi în al doilea rând să fim credibili în rezultatele pe care le obţinem." 

La întâlnirea cu deputatul PD, Valentina Stratan, au participat peste o sută de angajați din  sistemul medical.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu