Echipamente pentru salvatori. Zeci de autospeciale, donate de pompierii britanici

Embed:
21 de autospeciale pentru stingerea incendiilor, 2 ambarcaţiuni şi peste 30 de seturi de echipamente de descarcerare a victimelor accidentelor rutiere. Este donaţia primită de pompierii moldoveni de la colegii lor din Marea Britanie, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității serviciilor de urgență”. Programul a inclus şi instruirea a peste 1000 de salvatori şi schimburi de experienţă, timp de cinci ani.

Tehnica donată a ajuns în mai multe localităţi din ţară, acolo unde echipamentele lipseau sau trebuiau schimbate. Una dintre maşinile făcute cadou a ajuns la salvatorii din Capitală.

"Autospeciala este dotată cu tot tipul de utilaj şi echipament de intervenţie necesar la orice tip de situaţie excepţională. Diferenţa între scările pe care le avem noi şi scara dată, este aceea că în cazul urcării sau coborârii este mai sigură atât pentru noi, salvatorii cât şi pentru sinistraţii care coboară."

Alexandru Caraman este unul dintre pompierii instruiţi în Marea Britanie, unde a participat la cursuri teoretice şi practice.

"În cadrul acestor ore practice noi aveam diferite automobile avariate pe care noi aveam posibilitatea să lucrăm cu ele. Se modelau diferite situaţii de accidente rutiere şi acolo implementăm toate tehnicele noi."

Preşedintele Organizaţiei de Caritate, prin intermediul căreia s-a făcut donaţia, spune că tehnica a fost utilă chiar pe drumul spre Chişinău, în timp ce traversau România.

"Un accident a fost când o maşină s-a răsturnat de pe carosabil iar oamenii au fost prinşi între fiare. Astfel, noi ne-am oprit şi am ajutat la descarcerare şi am ajutat oamenii. "

Şeful Inspectoratului General de Situaţii de Urgenţă le-a mulţumit colegilor implicaţi în acest proiect.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu