Echipa Under-12 a CSCT Buiucani a avut o evoluţie senzaţională în faza preliminară a Cupei Campionilor

Embed:

Fotbalul moldovenesc are viitor! O echipa de copii sub 12 ani de la CSCT Buiucani va juca în faza finală a Cupei Campionilor. Formaţia pregătită de Veaceslav Carandaşov s-a clasat pe primul loc în faza preliminară după ce a bătut echipe cu tradiţii, precum ŢSKA Sofia sau Steaua Bucureşti.

Echipa de copii Under 12 ani a CSCT Buiucani a reuşit o performanţă incredibilă în cadrul Cupei Campionilor. La competiţia preliminară, care a avut loc la Sofia, echipa noastră a învins ŢSKA şi Naţional, ambele din Sofia, dar şi Steaua Bucureşti. În ultima partida, formaţia din Moldova a remizat cu Levski Sofia şi s-a clasat pe primul loc în grupă.

Echipa noastră s-a calificat în faza finală a turneului, fără a încasa vreun gol.

"Am sperat la un rezultat bun, însă când am văzut cum joacă echipele adverse, am înţeles că putem să ne clasăm pe primul loc dacă ne vom atârna serios de aceste partide. Asta şi am reuşit până la urmă", a spus antrenorul Buicani U-12, Veaceslav Carandașov.

Micii fotbalişti spun că au avut parte de o experienţă inedită, iar unii visează să joace la marile echipe din Europa după evoluţia la acest turneu:

"A fost un turneu foarte interesant, totodată şi greu. Am muncit foarte mult, am luptat şi am jucat în echipă, iar până la urmă am învins."

"Cel mai greu meci a fost cu Levski. Nu am reuşit să obţinem victoria,deoarece eram prea obosiţi după partidele precedente, mai ales cu Naţional Sofia."

"Aş vrea să ajung să joc la Barcelona! Pentru că acolo joacă idolul meu Lionel Messi şi în general această echipă evoluează foarte bine."

Echipa Under-12 a CSCT Buiucani va juca în finala Cupei Campionilor în perioada 28-30 august, pe stadionul Otkrîtie Arena din Moscova, acolo unde în 2018 vor avea loc mai multe meciuri de la Campionatul Mondial. În faza finală, în afară de echipa noastră mai sunt calificate Spartak Moscova şi PAOK Salonic.

Tehnicianul formaţiei Under-12 a CSCT Buiucani este nimeni altul decât primul antrenor al lui Artur Ioniţă, Veaceslav Carandaşov. Specialistul spune că mai mulţi tineri fotbalişti din această echipă au potenţialul necesar pentru a ajunge la nivelul celui mai bun fotbalist moldovean din 2014, care joacă la Hellas Verona.

"Pentru prima dată ne vom confrunta cu aşa echipe mari. Sperăm să facă faţă pentru că ei reprezintă clubul nostru. Aici antrenorii echipei educă un spirit de învingător", a spus directorul executiv CSCT Buiucani, Anghel 

"Totul se poate întâmpla, pentru că în prezent condiţiile sunt mult mai bune. Există mai multe posibilităţi de comunicare între antrenori şi jucători. Sunt băieţi foarte buni în Moldova. La fiecare categorie de vârstă sunt jucători cu potenţial", a declarat antrenorul Buiucani U-12, Veaceslav Carandașov. 

CSCT Buiucani a fost fondat la 25 septembrie 1997. La clubul din Capitală a început să practice fotbalul jucătorul selecţionatei Moldovei, Victor Golovatenco, dar şi alţi fotbalişti, precum Ghenadie Moşneaga sau Dan Pîslă.

În 2012, Clubul Sportiv pentru Copii şi Tineret Buiucani a fost desemnat de Comitetul Executiv al UEFA drept cel mai bun club în fotbalul de mase din Europa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu