Echipa Renault din Formula 1 şi-a cerut scuze pentru calomnie în faţa triplului campion mondial Nelson Piquet

Embed:

Echipa Renault din Formula 1 şi-a cerut scuze pentru calomnie triplului campion mondial, brazilianul Nelson Piquet, şi fiului acestuia, Nelson Piquet-Junior. Renault a acceptat să plătească o sumă substanţială pentru că i-a acuzat pe cei doi în septembrie 2009, cum că au făcut acuzaţii false despre faptul că la Marele Premiu din Singapore-2008, pilotul brazilian a fost instruit de echipă să provoace un accident pe circuit.

Renault şi-a cerut scuze în faţa lui Nelson Piquet-junior şi a tatălui său pentru că i-a acuzat, în septembrie 2009, de acuzaţii mincinoase. Brazilienii au susţinut că în 2008, la Marele Premiu din Singapore, echipa l-a impus pe Nelson Piquet-Junior să provoace un accident pe circuit pentru a-l ajuta pe coechipierul său Fernando Alonso să câştige cursa. Renault i-a acuzat atunci pe cei doi că încearcă să şantajeze echipa pentru a-i permite juniorului să concureze restul sezonului-2009.

În urma anchetei Federaţiei Internaţionale de Automobilism asupra echipei Renault, managerul Flavio Briatore a fost suspendat pe viaţă din Formula 1, iar directorul tehnic Patt Symonds - pe 5 ani.

Acum, într-un comunicat emis de echipă, "Renault acceptă că acuzaţiile făcute de Nelson Piquet-Junior şi tatăl său în scandalul din septembrie 2009 au fost fondate. Ne cerem scuze fără rezerve domnilor Nelson Piquet, Junior şi Senior, pentru neplăcerile şi ruşinea cauzate. Vom plăti o sumă substanţială pentru calomnie şi ne angajăm că aceste acuzaţii nu se vor mai repeta".

La începutul anului 2010, Curtea Franceză de Justiţie a anulat suspendările celor doi oficiali. După scandalul cu Renault, Nelson Piquet-Junior nu a mai continuat în Formula 1 şi a trecut la Nascar.

loading...

Lasă un comentariu