Echipă Publika TV, ATACATĂ de simpatizanţi ai formaţiunii "Partidul Nostru" şi ai Platformei "DA"

Embed:

O echipă a postului  de televiziune Publika TV a fost agresată, luni seara, de simpatizanţi ai formaţiunii "Partidul Nostru" şi ai Platformei "Demnitate şi Adevăr", care au cerut, în faţa Judecătoriei sectorului Râşcani, eliberarea membrilor grupului "ANTIFA"

Nemulţumiţi de faptul că membrii mişcării extremiste "ANTIFA", condusă de fostul deputat Griogore Petrenco, nu au fost eliberaţi din arest, protestatarii au devenit agresivi. Ţinta atacurilor au fost cameramanul Publika TV, Victor Para şi corespondentul Victoria Kriukova. 

Nu este prima dată când jurnaliştii postului nostru de televiziune sunt bruscaţi şi agresaţi fizic sau verbal de protestatari.

În luna septembrie 2015, în timpul unui miting de protest organizat de Platforma "Demnitate şi Adevăr", manifestanţii au înconjurat şi înjurat ziariştii şi au încercat să răstoarne carul mobil. În urma altercaţiilor, echipa de filmare a fost nevoită să părăsească zona.

"Este regretabil că unii politicieni înţeleg lupta politică prin a se lupta cu jurnalişti, prin instignarea la violenţă faţă de acei care îşi fac meseria. Pe această cale solicităm organozaţiile de media, dar şi organizaţiile străine acreditate la Chişinău să intervină şi să ia atitudine, pentru că nu este normal într-o societate liberă unde se pune accentul pe libertatea presei să se intervină în felul acesta violent, asupra jurnaliştilor care îşi fac bine meseria", a spus editorul-șef Publika TV, Anatol Câșlaru.

Anterior, cameramanul portalului de ştiri Today.md, Nichita Perestoronin, a fost agresat şi deposedat de camera de filmat în timpul protestelor violente din ianuarie de la Parlament. Tânărul jurnalist a fost atacat de şeful pazei Platformei DA, Anatol Macovei. 

Luni, într-o rezoluţie de susţinere a Republicii Moldova, adoptată de miniștrii de Externe ai UE, oficialii europeni au cerut respectarea drepturilor jurnaliştilor şi a libertăţii de exprimare pe teritoriul ţării noastre.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu