Echipa Publika TV a arborat tricolorul la sediul primăriei din satul Grimăncăuţi

Embed:

Campania Publika TV îşi continuă călătoria prin toate colţurile ţării. De dimineaţă am ajuns în oraşul Cupcini, raionul Edineţ. Apoi, postul nostru de nostru de televiziune a înmânat drapelul primarului din localitatea Grimăncăuţi, raionul Briceni.

Locuitorii din Cupcini sunt mândri că trăiesc pe acest meleag şi spună cu demnitate "Eu sunt Moldova".

Oraşul Cupcini datează din anul 1431, când Alexandru cel Bun întărea stăpânirea asupra satului lui Cupcici vornic. În 2008, populaţia oraşului constituia 9063 persoane.

În satul Grimăncăuţi, echipa Publika TV a arborat tricolorul la sediul primăriei din sat.

Localnicii se mîndresc cu oamenii harnici din sat, cu recoltele bogate, dar şi cu tinerii sportivi care le duc faima în lume.

"Sunt mândră de sportivii noştri de performanţă care datorită lor la diferite turnee internaţionale, campionate europene, mondiale, ba chiar şi jocurile olimpice a fost arborat steagul tricolor", a spus directoarea şcolii sportive de box, Svetlana Caduc. 

Satul Grimăncăuţi este situat în partea de nord-vest al Moldovei, la hotar cu Ucraina. Prima atestare documentară datează din anul 1632.

Localitatea este cunoscută datorită școlii sportive de box. Aici antrenorul emerit Petru Caduc a pregătit doi campioni olimpici: Vitalie Grușac care a obţinut medalia de bronz la Sidney şi Veaceslav Gojan care a devenit campion la jocurile olimpice de la Beijing din 2008.

Pe aceeaşi temă