Echipa naţională de tenis feminin şi-a aflat adversarele din grupa a doua a Zonei Euro-Africane

Embed:
Echipa naţională de tenis feminin a Republicii Moldova şi-a aflat adversarele din grupa a doua a Zonei Euro-Africane a Cupei Federaţiei Internaţionale de Tenis. "Tricolorele" vor juca la FED Cup cu reprezentativele Israelului, Georgiei şi Tunisiei, iar partidele se vor desfăşura în perioada 4-7 februarie la Helsinki, în Finlanda.

Pe lista jucătoarelor echipei din Tunisia se află şi Ons Jabeur, tenismenă clasată pe locul 45 în topul mondial şi care a fost una dintre revelaţiile primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, încheiat recent. Jabeur a ajuns până în sferturile de finală după ce le-a eliminat pe rând pe Johanna Konta, Caroline Garcia, Caroline Wozniacki şi Qiang Wang. În sferturile de finală, jucătoarea tunisiană a fost învinsă însă de viitoarea campioană, Sofia Kenin.

La competiţia de la Helsinki vor participa 8 echipe, care vor fi împărţite în două grupe. Câştigătoarele și secundele clasate din cele două grupe vor juca în mod "încrucișat" și două învingătoare vor promova în grupa superioară a Zonei Euro-Africane. Conform unei scheme similare, din celelalte competitoare rămase vor fi desemnate şi cele două echipe ce vor retrograda.

Lotul naţional al Republicii Moldova este alcătuir din Anastasia Vdovenco, Daniela Ciobanu şi Iana Tişcenco.
loading...

Lasă un comentariu