Echipa naţională de fotbal va juca un meci amical cu reprezentativa Suediei, în ianuarie

Embed:
Deși sezonul fotbalistic autumnal s-a încheiat demult, echipa naţională de fotbal a Republicii Moldova rămâne în prim-plan.

Ea va susţine un meci amical cu reprezentativa Suediei în plină iarnă. Partida este programată pentru 9 ianuarie şi se va disputa în capitala Qatarului, oraşul Doha.

Până în prezent cele două echipe au mai jucat de 7 ori una contra celeilalte, toate partidele fiind câştigate de scandinavi. Echipa națională a Suediei este una dintre cele 20 deja calificate la turneul final al Campionatului European din 2020, ea aflându-se la moment pe locul 17 în clasamentul neoficial al FIFA.

Pentru acest amical selecţionerul "tricolorilor" Engin Firat a convocat 22 de fotbalişti, însă lista poate suferi unele modificări din cauza faptului că data de disputare a meciului nu face parte din calendarul FIFA, iar unele cluburi se pot prevala de acest lucru și refuza dispensarea jucătorilor pentru acțiunea echipei naţionale.

În lotul convocat de Enghin Firat se regăsesc 5 fotbalişti care până la acest moment încă nu și-au făcut debutul la prima reprezentativă. Este vorba de portarii Denis Rusu și Nicolae Cebotari, de fundaşii Vadim Dijinari și Denis Marandici, şi de mijlocaşul Cristian Dros.

Pe de altă parte este de remarcat lipsa unor titulari obișnuiți, precum portarul Alexei Coşelev și jucătorii de câmp Artur Ioniţă, Radu Gînsari, Cătălin Carp şi Oleg Reabciuc.

După ultimul meci oficial susținut în acest an de ”tricolori”, Federația Moldovenească de Fotbal mai antamase un meci amical pentru echipa noastră națională. Astfel, pe 31 martie ea va găzdui la Chişinău reprezentativa Federaţiei Ruse.

Aceste partide reprezentă o etapă de pregătire a ”tricolorilor” către noua ediție a Ligii Naţiunilor UEFA, competiţie ce va lua startul în luna septembrie a anului viitor.
loading...

Lasă un comentariu