Echipa naţională de fotbal a Ucrainei s-a calificat la Campionatul European din 2020

Embed:
Echipa naţională de fotbal a Ucrainei s-a calificat la Campionatul European din 2020. Într-un meci din grupa B a preliminariilor discipolii lui Andrii Şevcenko au învins surprinzător cu 2-1 campioana europeană Portugalia. Roman Iaremciuk şi Andrei Iarmolenko au înscris câte un gol în primele 27 de minute ale partidei disputate la Kiev.

Lusitanii au reușit doar să reducă din handicap în minutul 72 prin Cristiano Ronaldo, care a transformat un penalty. Cu această ocazie el a ajuns la 700 de goluri maecate în întreaga sa carieră.

În urma succesului obţinut, Ucraina şi-a asigurat primul loc în grupă şi a devenit a cincea echipă calificată din actualele preliminarii la turneul final după Belgia, Italia, Rusia şi Polonia. Portugalia este calificată încă din vară, drept câștigătoare a Ligii Națiunilor.

Un alt meci, jucat la Sofia, între Bulgaria şi Anglia, a fost umbrit de un scandal uriaş. Partida a fost întreruptă de două ori din cauza scandărilor rasiste ale suporterilor echipei-gazdă.

Au fost înjuraţi fotbaliştii de culoare ai echipei britanice Raheem Sterling, Tyrone Mings și Marcus Rashford.

În plus, suporterii au folosit în mai multe rânduri salutul nazist. Căpitanul reprezentativei Bulgariei, Ivelin Popov, i-a rugat pe spectatori să înceteze ca să nu se ajungă la sancțiuni mai grave.

Englezii au învins fără drept de apel cu 6-0 şi conduc clasamentul grupei A.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu