Echipa naţională de fotbal a Moldovei, pregătită pentru primul meci din 2017. Ce spune Igor Dobrovolski

Embed:

Echipa naţională de fotbal a Republicii Moldova este pregătită pentru primul meci din 2017. Igor Dobrovolski a anunţat că vor face deplasarea pentru partida amicală cu Qatarul cel mult 18 jucători. Printre aceştia se numără debutanţii Sergiu Plătică, Artiom Zabun şi Dinu Graur.

Din cei incluşi în lotul lărgit nu vor ajunge la Doha portarii Ilie Ciobanu și Radu Mîţu, dar şi atacanţii Dan Spătaru şi Eugeniu Rebenja.

În lot a rămas doar un singur jucător care evoluează peste hotare, Adrian Caşcaval de la Luci-Energhia Valdivostok.

"În meciurile amicale se permit şase schimbări de jucători. Dacă ne vom deplasa cu 17 jucători, atunci voi fi sigur că toţi vor juca, indiferent cât timp vor fi în teren. Adică, turişti la lot nu vom avea. În primul rând, în acest meci vrem să vedem care este viitorul echipei naţionale", a spus Dobrovolski.

Fotbaliştii s-au pregătit la complexul de la Vadul lui Vodă la temperaturi scăzute, însă la Doha sunt peste 20 de grade Celsius. "Tricolorii" cunosc despre condiţiile meteo de acolo, însă mai puţin ştiu despre adversară, selecţionata Qatarului.

"La moment nu cunosc prea multe detalii despre Qatar. Ştiu doar că acolo se va desfăşura Campionatul Mondial. Mai ştiu că au învins Rusia cu 2-1 într-un amical", a menţionat Ion Jardan, jucător naţionala Moldovei.

"Ştiu că au jucat cu ruşii şi i-au învins. Pot să zic e un adversar foarte bun. Va fi un meci interesant pentru noi", a precizat Alexandru Dedov, jucător naţionala Moldovei.

Reprezentativa Qatarului are în lot mai mulţi fotbalişti naturalizaţi. Unul dintre cei mai experimentaţi este Rodrigo Barboza Tabata, un brazilian care a jucat în trecut la FC Santos şi Beşiktaș Istanbul. La prima reprezentativa mai sunt convocați deseori un uruguayan, un algerian şi un fotbalist născut pe Insulele Capului Verde.

Vedeta lotului qatarez este tânărul Akram Afif, legitimat la Sporting Gijon, în Primera Divizion spaniolă.

"Un experiment pentru noi. Un meci interesant şi exotic. Vom vedea o altă parte a fotbalului. Sper să fie un meci interesant care să aducă ceva pozitiv selecţionatei noastre", a declarat Radu Gînsari,  jucător naţionala Moldovei.

Echipele naționale ale Republicii Moldova şi a Qatarului vor juca pentru prima dată într-un meci direct.

Partida de pe 17 ianuarie se va juca pe stadionul Al-Sadd, acolo unde la finalul anului trecut s-a disputat și partida pentru Supercupa Italiei dintre AC Milan şi Juventus Torino.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu