Echipa Audi a câştigat cursa de la Le Mans

Embed:

Echipa Audi a câştigat ediţia din acest an a celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans. Maşina care a ajuns prima la finiş a fost Audi R18 TDI, condusă prin ştafetă de trei piloţi din Elveţia, Germania şi Franţa. Actuala ediţie s-a remarcat mai ales prin accidentele produse, în urma cărora trei maşini s-au zdrobit complet.

Ca şi în anii precedenţi lupta pentru primul loc în "Cursa de 24 de ore de Le Mans" s-a dat între echipele Peugeot şi Audi. Echipa germană a fost cea care a dominat în acest an şi a obţinut în cele din urmă victoria. După 24 ore de cursă continuă, câştig de cauză au avut piloţii lui Audi. Şi asta în condiţiile în care echipa a pierdut două maşini din nouă. În clasamentul final pe primul loc s-a clasat un Audi R18 condus prin ştafetă de elveţianul Marcel Fassler, neamţul Andre Lotterer şi francezul Benoit Treluyer.

În acest an cursa a avut un număr impresionant de accidente în urma cărora au fost complet distruse 3 maşini. După prima oră de concurs s-a produs şi primul accident, care a devenit şi cartea de vizită al ediţiei actuale. Scoţianul Alan McNish şi-a zdrobit bolidul de un zid de protecţie la o viteză de peste 200 kilometri la oră. Apoi, cu 16 ore înainte de final, încă un bolid al lui Audi, cel condus de germanul Mike Rockenfeller, a suferit alt accident.

Cu 2 ore până la final protagonist aln altui accident a devenit Emmanuel Collard de la Pescarolo Team, care la acel moment era pe locul cinci. Cursa de la Le Mans 24 a ajuns în acest an la ediţia cu numărul 79.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu