Echinocţiu de primăvară 2019: Când se va sfârşi iarna astronomică

Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură ca primăvara să-și facă mai repede simțită prezența, în mod oficial. În acest an, echinocțiul de primăvară va avea loc pe data de 20 martie, transmite spynews.ro.

Echinocțiul de primăvară 2019 este un fenomen ce va avea loc în timpul zilei de miercuri, la ora 23:58. Odată cu începerea echinocțiului de primăvară, în emisfera de nord începe primăvara din punct de vedere astronomic, iar aceasta durează aproximativ 92 de zile.

Echinocțiul de primăvară 2019 marchează momentul în care Soarele, în mișcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, iar ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Există două astfel de fenomene: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă.

În timpul echinocțiului de primăvară 2019, cele două puncte de pe ecliptică, în care se află Soarele în momentul echinocțiului, se numesc puncte echinocțiale. Există 2 fenomene de echinocțiu: cel al primăverii și cel al toamnei. În momentul începerii echinocțiului de toamnă, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu