Eagles Fighting Championship: Sportivii moldoveni au obţinut şase victorii

Embed:

Adrenalină, lovituri năprasnice, fracturi şi procedee de luptă extraordinare. Acestea au fost ingredientele primei ediţii a turneului de MMA "Eagles Fighting Championship". Vedetele competiţiei au fost sportivii moldoveni, care au reuşit să obţină şase victorii din cele şapte lupte programate.

În cadrul noului proiect din domeniul artelor marţiale au luptat 14 sportivi din patru ţări. Deşi duelurile au fost programate pentru două runde a câte cinci minute, unii luptători au avut nevoie de mai puţin timp pentru a se impune. Vasile Botnaru a câştigat în doar 45 de secunde confruntarea cu Vladimir Goracik prin knock-out tehnic.

"Aşa este stilul meu. Repede să câştig. A fost uşor. M-am pregătit foarte mult de această luptă şi m-am stăruit să câştig în primele minute, în prima rundă", a spus luptătorul Vasile Botnaru. 

Iar Arcadie Barbăroşie i-a rupt nasul lui Doukoure Aboubacar din Guineea în mai puţin de un minut: "În sportul de performanţă depinde nu doar de forţa fizică, dar şi de atenţie, experienţă. De mai multe lucruri. Cred că a fost un pic neatent şi din cauza aceasta."

Un alt sportiv din Moldova şi-a făcut praf adversarul din Ucraina. La categoria de greutate de peste o sută zece kilograme, Serghei Spivac l-a învins pe Artiom Cerkov în prima rundă. Mai mult decât atât, ucraineanul s-a ales şi cu piciorul rupt.

În cea mai spectaculoasă luptă a serii Anatoli Safronov din Ucraina şi moldoveanul Chiril Bortnicov au s-au luptat în trei runde. Sportivul nostru a fost trimis la podea la doar cinci secunde de la startul ultimei reprize.

"A fost o luptă importantă pentru mine. În consecinţă, pentru a face spectacol şi pentru victorie m-am ales cu arcada spartă. În schimb, eu am învins", a spus luptătorul Anatolie Safronov.

Această luptă a fost favorita invitatului special al turneului, Rasul Mirzaev: "A fost o luptă de 50 la 50. În prima rundă, primul a lovit foarte mult, iar adversarul său era aproape să cadă pe podea. Mai târziu s-au schimbat rolurile."

Preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, care a organizat acest show de arte marţiale, susţine că turneul a depăşit toate aşteptările: "Nu m-am aşteptat că prima ediţie va fi cu aşa lupte frumoase, cu aşa lupte spectaculoase. MUSCA M-am aşteptat la o situaţie aşa puţin mai lights. MUSCA Promit la toţi fanii, la toţii cei care ne susţin că în timpul apropiat despre luptătorii noştri de MMA să audă toată lumea cum ştiu despre luptătorii noştri de K-1."

În cadrul turneului "Eagles Fighting Championship" au avut loc şi cinci lupte după regulile K-1, iar în cea mai incendiară dintre ele, Alexandru Burduja s-a impus la puncte în faţa lui Dragoş Zubco.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu