E uşor să spui, mai greu să faci: Igor Dodon nu mai vrea să-i pedepsească pe militari

Embed:

E uşor să spui, mai greu să faci. După ce s-a grozăvit că-i va pedepsi şi chiar îi va retrograda pe militarii care au participat la aplicaţii în Ucraina, Igor Dodon a decis să o lase mai moale.

Şeful statului a mers în inspecţie la Ministerul Apărării, iar după discuţiile de acolo a ajuns la concluzia că soldaţii nu pot fi penalizaţi, deoarece au îndeplinit ordinul superiorilor.

"Eu consider că retrogradaţi trebuie să fie şi vor fi conducătorii, nu militarii simpli. Ofiţerii simpli nu sunt vinovaţi, ei au executat ordinal celor care sunt mai sus. Acel care nu a executat ordinul, aceia vor fi penalizaţi, veţi vedea", a comunicat președintele țării, Igor Dodon.

Doar că viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, nu poate fi pedepsit de preşedinte, deoarece se subordonează nu lui, ci premierului.

"Ordinul e semnat de mine, nu de domnul președinte, deci eu port toată responsabilitatea mi-am asumat. Numai nu militarii care au îndeplinit ordinul. Eu am acționat conform legislației în vigoare și nu am încălcat nimic", a afirmat viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura.

Igor Dodon s-a opus participării unui contingent moldovenesc format din 57 de militari la stagiul de pregătire din Ucraina "Rapid Trident". Până la urmă, ei au ajuns la exerciţii, în baza unei hotărâri de Guvern.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu