"E un progres deosebit!" DECLARAȚIILE lui Andrian Candu și Pavel Filip, după ședința comună

Cea de-a doua ședintă comună a Parlamentului și Guvernului a demonstrat că Republica Moldova a înregistrat un progres deosebit la recuperarea restanțelor în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. De această părere este speakerul Andrian Candu. 

"Se pare că sunt rezultate extrem de bune, chiar de la prima ședință. La a doua ședință am constatat că avem un progres deosebit la recuperarea restanțelor în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere. Ne mișcăm foarte bine și am accelerat la nivel de sincronizare agendele: cea guvernamentală și cea din Parlament. Roadele sunt evidente. Este de remarcat și apreciat faptul cum au început să lucreze ministerele cu comisiile", a spus Andrian Candu. 

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că la cea de-a doua ședință comună a fost remarcat faptul că ritmul de acvititate înregistrat a fost unul destul de accelerat. Totodată, Filip a remarcat faptul că astfel de ședințe trebuie să devină o tradiție și pe viitor. 

"Am remarcat ca ritmul înregistrat între aceste ședințe este accelerat. Am reușit să aprobăm multe proiecte. Am convenit să mai rectificăm unele agende, ca sa le sincronizăm și între ele. Un lucru important nu ține doar de conlucrarea în implementarea Acordului de Asociere. Și pe viitor această colaborare să fie strânsă, cu cât mai multe vor fi aceste ședințe, vor fi mai eficiente și ședințele plenare și cele ale Guvernului", a spus prim-ministrul Pavel Filip. 

PUBLIKA.MD amintește că prima ședință comună unde a fost abordat acelaşi subiect a avut loc acum o lună, când parlamentarii şi membrii Guvernului au stabilit că se vor întâlni periodic în acest format.

La prima întrunire, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Pavel Filip au declarat că miniștrii și deputații trebuie să depună eforturi comune pentru a înlătura restanțele privind implementarea agendei de asociere.

Tot atunci, şeful executivului a stabilit un termen de 30 de zile ca Guvernul să remită Parlamentului, spre aprobare, proiectele de lege pentru punerea în aplicare a Acordului de asociere.

Anul trecut, Guvernul a expediat deputaților doar 32 de proiecte din totalul celor 100 prevăzute în planul de implementare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu