"E UN COLŢIŞOR DE RAI!" La Măgdăceşti a fost înălţată şi sfinţită capela care va purta hramul Sfântului Ioan Botezătorul

Embed:

Localnicii din satul Măgdăceşti se vor putea ruga de acum încolo nu doar la biserica din sat, ci şi într-o capelă care va purta hramul Sfântului Ioan Botezătorul. Paraclisul, sfinţit astăzi, a fost construit timp de jumătate de an datorită contribuţiei enoriaşilor.

Capela este amplasată la o intersecţie aglomerată din sat. Parohul bisericii din Măgdăceşti spune că a ridicat paraclisul la solicitarea sătenilor.

"Părinte hai să facem, binceuvântaţi să construim o capela ca şi în Grecia, au fost la Salonic, la sfântul munte. Doamne ajută. Am făcut împreună crucea din Rusia, clopote din Voronej, machetul din Grecia", a menţionat Igor Condrea, preot la Biserica Naşterea Maicii Domnului Măgdăceşti.

Pereţii interiori ai capelei au fost pictaţi, iar pentru enoriaşi a fost amenajat şi un sfeşnic.

"Pe aici îmi este drumul când mă duc la poştă, la primărie, pe aici o să trec mereu", a spus o localnică.

"Pentru că eu sunt cea mai învârstă de pe această stradă, aici în jurul capelei, eu mă gândesc că dacă o să-mi dea Domnul sănătate, o să avem grijă de acest colţişor de rai pe care ni l-a dat Domnu", a menţionat o altă localnică.

"Fiecare după stima, sovestea şi credinţa în Dumnezeu. O să fim străduitori să păstrăm curăţenia", a precizat un gospodar.

"Este îmbucurător faptul că oamenii parcă nu credeau că într-adevăr o să fie într-un timp atât de scurt. Dar iată că Dumnezeu ne-a ajutata să ne relizăm scopul. Sunt împăcată sufleteşte", a conchis Liuba Cojocaru, primarul satului Măgdăceşti, raionul Criuleni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu