"E UN ALTFEL DE RĂZBOI!" Aleşii locali au ţinut un minut de reculegere în debutul şedinţei Primăriei

Embed:

Şedinţa săptămânală a Primăriei Capitalei a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor atentatelor sinucigaşe din Paris.

După ce aleşii locali au ţinut un minut de tăcere, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a ţinut să menţioneză că în semn de doliu, Drapelul de Stat de la Primăria Chişinău a fost coborât în bernă încă de sâmbătă.

"E un altfel de război ce s-a întâmplat la Paris, unde nu se vede linia frontului. Un război unde nu se cunoaşte adversarul. E o situaţie în care pericolul poate apărea de oriunde", a declarat edilul Capitalei.

PUBLIKA.M Daminteşte că, vineri, mai mulţi teroriști au pus pe jar Parisul. Bilanţul tragediei din capitala Franţei a ajuns la 132 de morţi şi 349 de răniţi, după ce duminică au murit trei oameni internaţi la spital. Printre cei care şi-au pierdut viaţa sunt cetăţeni francezi,americani, britanici, germani, români, spanioli și belgieni. 

Până în prezent, poliția franceză a identificat mai multe persoane implicate în atentatele din Franţa. Printre aceştia se numără Omar Ismail Mostefai, născut la Paris. El a provocat baia de sânge de la clubul Bataclan. Mai mulţi atacatori ar proveni dintr-o celulă teroristă din Belgia. Câţiva dintre ei au fost reţinuţi.

Forţele de ordine sunt în căutarea unui alt suspect implicat în atacurile teroriste de la Paris. Este vorba despre Abdeslam Salah, în vârstă de 26 de ani, născut la Bruxelles. Anchetatorii au publicat fotografiile acestuia.

Autorităţile franceze mai spun că atentatele au fost comise de trei echipe de teroriști, care şi-au coordonat acţiunile.

Citeşte şi: Franţa îşi răzbună morţii: Bombardamente masive asupra Statului Islamic în Siria

Menţionăm că în semn de solidaritate, preşedintele Nicolae Timofti a declarat pentru 16 noiembrie zi de doliu naţional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu