E sărbătoare în familiile moldovenilor. Aceştia sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi

Embed:

Mii de creştini din Moldova sărbătoresc, astăzi, Naşterea Mântuitorului pe stil vechi. Sute de enoriaşi au venit de dimineaţă la Catedrala "Naşterea Domnului" din Capitală, pentru a participa la slujba de Crăciun. Liturghia a fost oficializată de un sobor de preoți, în funte cu Mitropolitul Moldovei, Vladimir.

Mitropolitul Moldovei a venit cu un mesaj de Crăciun pentru toţi moldovenii. Acesta îi îndeamnă pe oameni să fie mai buni, să îi ajute pe cei nevoiaşi şi să-şi arate dragostea faţă de cei apropiaţi.

"Trebuie să ne străduim în această zi să ne felicităm unul cu altul, să aducem colinde, să aducem daruri frumoase pentru toţi care ne înconjoară. Dar este foarte frumos ca în această zi să-i vizităm pe cei nevoiaşi, sa-i vizităm pe cei bolnavi ca şi dânşii să simtă ziua prăznuirii, să simtă această măreaţă sărbătoare", a spus Înalt Preasfinţitul Vladimir, mitropolitul Moldovei.

"Astăzi noi spunem mai cu certitudine și mai încrezuți că nu trebuie să ne temem de nimeni și de nimic căci împărtășindu-ne cu Hristos în potirul euharistic noi primim o forță inegalabilă cu nimic, o forță divină căci îl acceptăm pe Dumnezeu", a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş.

Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit în ţările care au decis să respecte vechiul calendar iulian.

Acesta este cu aproape două săptămâni în urmă faţă de cel gregorian.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu