"E PRĂPĂD". Locuitorii unui sat din Edineţ n-au acces la servicii elementare, în schimb aud PROMISIUNI

Embed:

Deşi au apeduct în localitate, problema aprovizionării cu apă rămâne una dintre cele mai importante pentru locuitorii din satul Şofrâncani, raionul Edineţ. Asta pentru că ţevile sunt vechi şi se sparg deseori. O altă problemă sunt drumurile locale proaste.

Peste 80 la sută dintre sătenii din Şofrâncani sunt conectaţi la apeduct. De cele mai multe ori, însă, oamenii sunt nevoiţi să aducă apa de la fântână:

"Am cărat apă două săptămâni de la fântână, am robinet în curte dar nu am avut apă".

"Of Doamne, cum ne descurcăm!? Foarte rău. Iată avem fântână, dar nu putem bea de aici căci este amară. Ne ducem tocmai la izvor, e prăpăd când nu este apă".

Oamenii spun că şi drumurile le dau mari bătăi de cap, mai ales iarna.

"Ne stricăm mașinile pe aceste drumuri, iar iarna e şi mai rău. Drumurile nu sunt curăţate şi nici reparate la timp. Peste tot sunt numai gropi", a spus un localnic.

Candidatul Partidului Democrat pentru funcţia de primar este Valeriu Şipitca. De zece ani, el administrează cu succes o afacere în agricultură și îşi doreşte ca şi problemele din satul de baştină să fie rezolvate la fel de repede şi eficient ca şi în activitatea pe care o desfăşoară.

"'Ne dorim ca oamenii să aibă parte de apă potabilă tot timpul. În primul rând, trebuie să identificăm porţiunle de apeduct unde se produc scurgeri cel mai des şi să le schimbăm. În privinţa drumurilor, am obţinut deja 200.000 de lei pentru lucrările de reparaţie a acestora", a spus Valeriu Şipitca.

Iar candidatul democraților pentru Primăria orașului Edineţ își propune să creeze în următorii ani peste 200 de locuri de muncă.

"A fost deschis parcul industrial unde intenţionăm să atragem în patru ani, încă cinci rezidenţi. Să punem la punct fabrica de prelucrare a fructelor şi legumelor. Intenţionăm să ridicăm sub aspect de infrastructură şi cultură un centru de cultură şi civilizaţe româno-ruso-ucraineană aici la Edineţ. Propiectul este deja gata", a declarat candidatul Constantin Cojocaru.

Partidul Democrat din Moldova are 30 de candidaţi pentru funcţiile de primar în satele raionului Edineţ.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu