E periculos să fii edil. O primăriță a fost scoasă din birou, stropită cu vopsea și tunsă cu forța

Funcția de primar este una foarte periculoasă în Bolivia. O femeie care conduce un mic oraș din țara sud-americană, a fost atacată de protestatari, scoasă din primărie, stropită cu vopsea și tunsă cu forța.

Manifestanții violenți nu au vrut neapărat să se răzbune pe ea, ci să transmită un mesaj partidului de la guvernare, al cărui membru este și primarul cu pricina.

Localnicii au pus mâna pe femeie după ce au aflat zvonuri precum că doi protestatari au fost uciși într-o confruntare cu susținătorii conducerii și au dat vina pe primarul orășelului Vinto pentru că a adus autobuze cu simpatizanți ai regimului pentru a înăbuși manifestațiile. Ea a fost eliberată și predată poliției după trei ore în care aceștia și-au bătut joc de ea și au dat foc primăriei. Femeia a declarat că va depune o plângere oficială în acest caz.

”Nu mi-e frică pentru viața mea și voi denunța acest atac în public. Dacă se va întâmpla ceva cu mine sau cu copiii mei, îl acuz președintele comisiei civice Santa Cruz, care a declanșat aceste proteste după ce a fost înfrânt la alegerile prezidențiale”, a spus PATRICIA ARCE primarul orașului Vinto.

Protestele violente din Bolivia au izbucnit după alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Candidatul puterii, Evo Morales, a câștigat în urma unui scrutin controversat. Acesta a acuzat opoziția că a organizat protestele ca o tentativă de puci. În ciocnirile violente dintre cele două tabere au murit trei oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu