E oficial: Primul animal DISPĂRUT din cauza CONDIŢIILOR climatice

Autorităţile australiene au anunţat zilele trecute că un mamifer de talie mică a dispărut, recent, din cauza schimbărilor climatice.

Astfel, guvernul australian a confirmat prima extincţie a unui mamifer ca urmare a ''schimbărilor climatice antropogene''.

Ministrul australian al Mediului, Melissa Price, a spus că micul rozător, Bramble Cay melomys, este acum, oficial, o specie dispărută. Astfel, este pentru prima dată în istorie când un mamifer dispare din cauza acţiunilor directe ale omului. „Statutul referitor la Melomys rubicola, un mic rozător nativ din Bramble Cay, cea mai nordică insulă din Australia, a fost modificat de la "în pericol de dispariţie" la "dispărut" „, a anunțat ea, citată de SlashGear.com.

Decizia a fost luată la trei ani după ce guvernul din Queensland a ajuns la aceeaşi concluzie şi la zece ani de la ultima consemnare a unui exemplar viu din această specie.

Tim Beshara, director pentru politici federale în cadrul Wilderness Society, a declarat că un plan pe cinci ani adoptat în 2008 pentru salvarea speciei nu a fost niciodată revizuit. „Melomys rubicola a fost un şoricel brun”, a explicat el în cursul unei audieri în cadrul Senatului. ”Era însă şoricelul nostru brun şi era responsabilitatea noastră de a ne asigura că el va continua să existe. Şi am eşuat”, a subliniat Beshara. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu