"E O CRIMĂ DEOSEBIT DE GRAVĂ!" Procurorul General cere ridicarea imunităţii lui Vlad Filat

Embed:

(UPDATE 11:36) Comisia juridică pentru numiri şi imunităţi s-a întrunut în şedinţă pentru a elabora proiectul de hotărâre privind ridicarea imunităţii parlamentare a liderului PLDM, Vlad Filat, în vederea reţinerii şi arestării ulterioare. Proiectul va fi pus la vot în Parlament.

Potrivit rechizitoriului pregătit de procurori, declaraţiile martorilor indică limpede implicarea lui Vlad Filat în fraudarea banilor de la Banca de Economii din Moldova (BEM), în perioada când politicianul deţinea funcţia de prim-ministru (2010-2013).

"Avem probe concludente în fraudele de la BEM, au fost audiaţi martori, există depoziţii confirmate, vreau să vă pătrundeţi de importanţa momentului. Este o crimă deosebit de gravă şi ar putea avea loc influenţarea martorilor, distrugerea de noi probe", a declarat Corneliu Gurin în Parlament.

Procurorul General a mai spus că Vlad Filat are legături cu firma Caravita, conducătorii căreia sunt cercetaţi penal pentru contractarea creditelor neperformante de la Banca de Economii.

Gurin a oferit deputaţilor mape cu documente din anchetă, dar a le-a solicitat să nu le fotocopieze şi să nu le facă publice.

 

Se cere ridicarea imunităţii lui Vlad Filat http://goo.gl/YocyCs

Posted by PUBLIKA.MD on Thursday, October 15, 2015

Procurorul general a mai spus că poate demisiona oricând, dar intenţionează să ducă la bun sfârşit acest dosar pe care l-a numit deosebit de complicat

(11:24) Procurorul General cere ridicarea imunităţii lui Vlad Filat. Potrivit lui Corneliu Gurin liderul PLDM a comis o crimă gravă.

Potrivit Procuraturii, în timpul când era premier, Vlad Filat a extorcat şi a primit de la Ilan Shor bunuri şi servicii ce nu i se cuvin în sumă de 60 de milioane de dolari pentru a oganiza numirea lui Shor în calitate de consul onorific în Federaţia Rusă.

În 2013-2014, Vlad Filat, susţinând că are influenţă asupra anumitor decidenţi, a pretins şi a primit de la Ilan Shor bani servicii şi alte bunuri în sumă de peste 190 de milioane de dolari.

Citeşte şi: REACŢIA DURĂ a lui Vlad Filat după ce procurorul general i-a cerut ridicarea imunităţii

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu