E NEMAIPOMENIT DE BUN! Ceaiul care costă 1.400 de dolari. Află cum trebuie servit

Un ceainic plin ochi cu ceai Da Hong Pao costă 10.000 de dolari, iar un singur gram de frunze ajunge la 1.400 de dolari.

Frunzele de ceai Da Hong Pao sunt recoltate numai din anumite zone de pe muntele Wuvi, din China, singurele unde se mai păstrează culturile originale, vechi de sute de ani.

Cel mai scump sortiment a trecut printr-un lung proces de învechire, fiind lăsat la macerat timp de 80 de ani pentru a obţine un gust deosebit. De altfel, gustul său diferă în funcţie de condiţiile din locurile de cultivare şi de prelucrare ulterioară, iar frunzele din care este obţinut pot fi culese doar în anumite zile ale anului, scrie adevarul.ro.

Deşi preţul lui poate să pără exagerat, adevăraţii cunoscători susţin că cei care gustă din acest ceai nu vor mai găsi niciodată ceva la fel de bun. Ceaiul datează din secolul 18, din timpul dinastiei Qing, iar împăratul care a dat numele extravagantei băuturi a fost denumit "Regele Ceaiului".

Ceaiul obţinut din frunzele coapcului Da Hong Pao trebuie servit întotdeauna la 95 de grade Celsius. Frunzele trebuie culese la momentul potrivit, apoi ar fi spălate cu lapte de capră şi uscate într-un cuptor cu cărbuni încinşi pentru a-i da o aromă inedită, cu note de cacao pură. Astfel, aroma delicioasă rămâne pe papilele gustative mai mult timp.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu