E luni și e sinteza CNA! Milioane confiscate, persoane arestate şi zeci de cauze penale

Pe parcursul săptămânii trecute, Centru Național Anticorupție a plasat în izolatorul instituției o persoană, iar 8 sunt plasate în arest la domiciliu. De asemenea, au fost pornite 16 cauze penale pe diferite fapte, iar Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 1 000 000 de lei.

1. ARBI a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ 1 000 000 de lei  şi a desfăşurat investigaţii paralele în baza a 7 delegaţii ale procurorilor, alte 95 de delegaţii, în privinţa a 399 de subiecţi, fiind în procedură de examinare.

2. Direcţia analitică a efectuat 8 analize operaţionale, una strategică, iar 46 de analize operaţionale se află în proces de studiu.

3. Au fost expediate autorilor 16 rapoarte de expertiză anticorupţie şi 3 avize, iar 26 de proiecte se află în proces de expertizare.

4. 23 de persoane au fost arestate în urma cauzelor penale instrumentate de CNA. Din numărul total de arestaţi, 8 se află în arest la domiciliu, 1 - în izolatorul CNA şi 14 - în penitenciare.

5. La Linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 68 de apeluri dintre care 6 sunt de competenţa CNA. Timp de o săptămână, serviciul de gardă al CNA a înregistrat peste 400 de vizitatori.

6. Timp de o săptămână, CNA a eliberat 98 de caziere de integritate pentru persoanele care urmează să fie angajate în sectorul public.

7. Direcţia educaţie anticorupţie a desfăşurat, săptămâna trecută, 19 instruiri pe subiectul Legii integrităţii. În săptămâna curentă, sunt planificate mai multe şedinţe pe subiecte anticorupţie cu angajaţii Serviciului vamal. Astfel, pe 19-20 martie, ofiţerii CNA vor avea prelegeri la posturile vamale Cahul şi Comrat, pe 21 martie – la biroul vamal Centru şi pe 22 martie – la Ungheni.

8. În cancelaria CNA au fost înregistrate 932 de materiale dintre care 26 sunt petiţii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu