E luni și e sinteza CNA! Milioane confiscate, persoane arestate şi zece cauze penale

Pe parcursul săptămânii trecute, Centru Național Anticorupție a plasat în izolatorul instituției 23 persoane, iar 8 sunt plasate în arest la domiciliu. De asemenea, au fost pornite 10 cauze penale pe diferite fapte, iar Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 3 000 000 de lei.

1.  ARBI a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de peste 3 000 000 de lei  şi a desfăşurat investigaţii paralele în baza a 7 delegaţii ale procurorilor, alte 96 de delegaţii, în privinţa a 400 de subiecţi, fiind în procedură de examinare.

2.  Direcţia analitică a efectuat 11 analize, alte 51 de analize operaţionale fiind în proces de studiu.

3.  Au fost expediate autorilor 10 rapoarte de expertiză anticorupţie şi 2 avize, iar 25 de proiecte se află în proces de expertizare.

4.  23 de persoane au fost arestate în urma cauzelor penale instrumentate de CNA. Din numărul total de arestaţi, 8 se află în arest la domiciliu, 2 - în izolatorul CNA şi 13 - în penitenciare.

5.  la Linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 69 de apeluri dintre care 3 sunt de competenţa CNA

6.  Timp de o săptămână, CNA a eliberat 78 de caziere de integritate pentru persoanele care urmează să fie angajate în sectorul public.

7.  Direcţia educaţie anticorupţie a desfăşurat 8 instruiri pe subiectul Legii integrităţii cu angajaţii Ministerului Economiei şi altor autorităţi publice. În săptămâna curentă, sunt planificate 16 şedinţe de instruiri anticorupţie, printre care una cu reprezentanţii mediului de afaceri. De asemenea, sunt preconizate mai multe şedinţe pe subiecte anticorupţie cu angajaţii Serviciului vamal.

8.  În cancelaria CNA au fost înregistrate 811 materiale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu