E GRAV! Ticul nervos care îţi pune viaţa în pericol. Un bărbat A MURIT din cauza acestui obicei

Rosul unghiilor este un obicei pe care îl au mulți dintre noi. Din păcate, problema pe care o ridică acest obicei nu este doar de ordin estetic, uneori, îți poate pune viața în pericol.

Acest tic nervos are și un nume. Se numește oncofagie și, în cele mai multe cazuri, debutează încă din copilărie. Să aflăm, așadar, cum poate rosul unghiilor să cauzeze moarte .

Presa britanică a relatat cazul unui bărbat de 40 de ani care a murit pentru că "și-a ros unghiile mult timp". Mai exact, decesul a survenit pe fondul unei septicemii cauzate de lezarea gravă a pielii din jurul unghiilor.  

Atunci când avea o dispoziție proastă, când era stresat, anxios sau deprimat, bărbatul obișnuia să-și roadă unghiile. Cu unghiile sângerând mai mult decât de obicei, bărbatul a ajuns la spital. Medicii au constatat că rănile se infectaseră, iar infecția se generalizase, provocând un stop cardiac.

Evident, aceștia au încercat să-i salveze viața tăindu-i vârful degetului pentru a împiedica infecția să se extindă și i-au administrat antibiotic timp de 2 săptămâni. Din păcate, bărbatul nu a supraviețuit.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu