"E ciudat că cei care se declară în relaţii foarte strânse cu Dumnezeu îl acuză pe Filat de curvie spirituală"

Embed:

Credincioşii sunt în drept să protesteze şi să-i ceară premierului Vlad Filat să se ţină de cuvânt, din moment ce a făcut unele promisiuni cu privire la revizuirea Legii cultelor. Părerea a fost exprimată de istoricul Octavian Ţîcu, în cadrul emisiunii Ţara lui Dogaru, azi, 26 septembrie.

Unii analişti spun că acţiunile creştinilor ortodocşi sunt corecte, pentru că prim-ministrul nu şi-a respectat promisiunea.

"În măsura în care promisiunea domnului Filat nu şi-a găsit aşteptările la ceea ce a promis, este bine că asemenea organizaţii şi biserica exercită asemenea forme de protest", a menţionat Octavian Ţîcu.

Şi directorul Centrului de resurse "Tineri şi Liberi", Antoniţa Fonari, susţine că fiecare cetăţean are dreptul să-şi manifeste paşnic nemulţumirile, însă în anumite limite.

"Sigur, noi toţi avem dreptul să protestăm, este firesc ca biserica să protesteze. Mie mi se pare ciudat, însă, că nişte oameni care se pretind în relaţii foarte strânse cu Dumnezeu să spună premierului în public că face curvie spirituală", a menţionat aceasta.

De aceeaşi părere este şi preşedintele "CREDO", Sergiu Ostaf. "Faptul că un anumit grup de enoriaşi, persoane au ieşit în stradă şi protestează, conform legilor seculare, este o chestie absolut acceptabilă. Dacă ne uităm, însă, la modul în care sunt exprimate aceste gânduri, nu cred că, canoanele bisericeşti ar încuraja exprimări de tipul făţarnic şi poreclirea", a subliniat Ostaf.

După ce vineri au protestat, astăzi, credincioşii au ieşit în faţa publicului să-şi spună concluziile. Reprezentanţii asociaţiei Pro-Ortodoxia spun că gestul lui Filat în Sfânta Scriptură se numeşte gest Fariseic. Aceştia susţin că acum jumătate de an, premierul le-a promis că va revizui Legea cultelor, dar până acum, acest lucru nu s-a întâmplat.

Recent, ortodocşii spuneau că dacă Vlad Filat nu-şi va îndeplini promisiunea, în octombrie ei vor organiza un şir de proteste în toată ţara, iar în Piaţa Marii Adunări naţionale vor face cartierul ortodocşilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu