"E cea mai mare greșeală din viața mea!" Un tânăr, ARESTAT pentru că a publicat câteva poze pe Internet

Utilizarea unei aplicații de mesagerie instant pe telefonul mobil în Iran este riscantă, putând atrage o condamnare la închisoare.

O astfel de întâmplare a avut un tânăr din Teheran, în urmare difuzării unor fotografii, în care apărea înconjurat de femei tinere, în cadrul unor petreceri private, relatează agerpres.ro.

Aceste fotografii, descoperite de "poliția Internetului", au provocat indignarea puritanilor din această republică islamică, unde portul vălului este obligatoriu pentru femei.

Într-o serie de fotografii difuzate pe aplicația Telegram și văzute de milioane de iranieni, 14 femei tinere, îmbrăcate în haine scurte, apar alături de Vahid, 30 de ani, în ipostaze sugestive.

Tânărul a încercat să se apere în mod neinspirat, povestind că telefonul i-a fost furat, iar femeile fotografiate sunt "surorile" sale.

Cu toate acestea, potrivit Poliției, nu a fost depusă nicio plângere pentru furt de telefon, iar Valid nu a putut scăpa de arestare și de detenția provizorie în așteptarea procesului.

Ulterior, Valid a recunoscut că el este cel care a postat imaginile pe Telegram. "A fost cea mai mare greșeală din viața mea", a mărturisit tânărul, după arestarea sa de către poliția Internetului din Teheran.

Fotografia sa cu capul în mâini și încătușat a apărut pe prima pagină a mai multor ziare iraniene.

Cazul a oferit o bună ocazie celor care denunță conținutul imoral al unor aplicații de mesagerie populare cum ar fi Telegram, WhatsApp sau Viber.

Pe parcursul ultimelor opt luni, 609 bărbați și 114 de femei au fost arestați în Iran, fiind suspectați de infracțiuni informatice "economice, sociale și morale".

Cu 14 de milioane de utilizatori, Telegram a cunoscut un boom în mai puțin de un an, devenind cea mai populară aplicație în Iran — țară unde unde peste 70% din cele 79 de milioane de locuitori au acces la Internet, potrivit datelor oficiale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu