E bine să ştii! Ce secrete ascunde părul despre sănătatea ta

Iată cele mai răspândite probleme legate de păr cu care se confruntă femeile și ce legătură este între ele și celelalte probleme ale organismului. Află ce spune părul despre sănătatea ta și ce măsuri poți să iei din timp.

Părul lipsit de strălucire și volum

Este cu siguranță una dintre cele mai răspândite probleme și multe femei s-au confruntat cu ea în anumite perioade ale vieții. Soluția nu este vopseaua de păr și nici stilistul de la coaforul scump din centru. Părul tău este lipsit de strălucire, deoarece organismul tău suferă. Dacă traversezi o perioadă dificilă, stresantă, în care mănânci și dormi puțin, pierzi vitaminele și microelementele esențiale sănătății tale. În acest caz, s-a observat o scădere a nivelului de seleniu, fosfor și calciu, pe lângă vitaminele din grupul B și vitamina A.

Mătreața și alimentele grase

Cu toții avem mătreață și este neplăcută. Pielea capului este iritată și ne provoacă mâncărimi. Mătreața este dată de o ciupercă obișnuită a pielii, însă, în anumite condiții, aceasta se înmulțește exagerat. Dulciurile și grăsimile favorizează apariția mătreții și întrețin mâncărimea pielii. Iar șampoanele nu te ajută decât pe termen scurt. Încearcă să ții o lună o dietă cu foarte puține alimente dulci, prăjite sau pline de grăsime și vei vedea că scapi mai ușor de mătreață.

Ce spune părul despre sănătatea ta. Fire subțiri și fragile

Când începi să pierzi multe fire de păr la periaj, iar acestea devin subțiri și fragile și se rup ușor, este posibil să ai o carență de proteine din surse sănătoase de hrană. Poate că mănânci puțin și alegi alimente procesate, cu puține substanțe hrănitoare. Încearcă să incluzi în dieta ta mai des ouă fierte, carne de pește, somon și păstrăv, carne de vită, brânză de vaci, iaurturi și fructe care au coaja lemnoasă. Acestea sunt surse de proteine care se asimilează ușor și nu există riscul să se transforme în kilograme nedorite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu