E bine să ştii! Beneficiile miraculoase ale pâinii cu maia

Se știe de ceva timp că pâinea cu maia este mult mai sănătoasă, este mult mai bogată nutritiv, este plină de minerale și vitamine, spre deosebire de pâinea cu drojdie, scrie a1.ro.

Pâinea cu maia are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie. Minerale precum fierul, zincul și magneziul din cerealele integrale sunt mai ușor asimilate atunci când pâinea este făcută cu maia.

Maiaua este un agent de fermentare natural. Este un amestec de făină de calitate cu apă, lăsată la fermentat mai multe cicluri de opt ore. Apoi se amestecă cu aluatul de pâine și se lasă la dospit între 3-6 ore. Este o dospire lentă și mai de durată, dar mult mai sănătoasă decât dospirea cu drojdie. Maiaua conține bacterii lactice, mai sănătoase decât conținutul drojdiei.

Bacteriile lactice descompun molecula făinii eliberând mineralele și vitaminele din făină și făcându-le astfel asimilabile de câtre organism.

Pâinea cu maia este mult mai gustoasă, este 100% mai naturală și mai nutritivă. Este recomandată și copiilor și persoanelor alergenice, pentru că are conținut mic de gluten.

Pâinea cu maia are marele avantaj că este mult mai sățioasă și consumul acesteia este mult mai mic. Aceasta se păstrează în recipiente naturale( pungi de hârtie, ștergare), până la patru zile.

 

loading...

Lasă un comentariu