E ATÂT DE FIERBINTE ÎNCÂT FIERBE ANIMALELE DE VII! Povestea neştiută a unui râu misterios (FOTO)

Locuri ciudate există la fiecare pas pe acest glob. Unul dintre cele mai ciudate pare a fi un râu din Peru, care fierbe. Oricine alunecă în apele învolburate este fiert de viu, atât de fierbinte îi este apa. Nimeni nu știe care este motivul pentru care apa lui este în continuă fierbere, dar locul a ajuns un fel de Mecca al localnicilor și turiștilor curioși. Tu ai face o vizită pentru a vedea despre ce este vorba?

Apa din râul Mayantuyacu, pădurea tropicală a Amazonului are 100 de grade, indiferent de sezon. Localnicii știu de acest râu misterios de secole, numindu-l "râul fiert de soare". O legendă străveche spune că apa fierbinte este scoasă de un șarpe gigant, pe numele lui Yacumama și că un cap gigant de șarpe, sub formă de piatră ar exista la unul din capetele râului, scrie elli.ro.

Pentru restul lumii însă, acest râu este necunoscut. Există câteva referințe din anii 1930, dar nu există nicio documentație științifică care să explice motivul pentru care el fierbe. Majoritatea geologilor au negat existența acestuia, din simplul motiv că ar fi nevoie de o contitate imensă de căldură pentru a-l încălzi, ceea ce ar fi imposibil din simplul fapt că bazinul Amazonului este situat la 400 de mile depărtare de cel mai activ vulcan. 

raul care fierbe

Râul a fost recunoscut oficial în 2011, când cercetătorul Andres Ruzo a investigat pesonal râul, după ce a auzit poveștile și legendele locale. Bunicul lui îi spusese că râul fusese descoperit de conchistadorii spanioli în urmă cu sute de ani, când au hoinărit prin pădurea Amazonului în căutare de aur. Cei care au reușit să supraviețuiască aceste căutări, au povestit apropiaților despre canibali, șerpi, înfometare și un râu ciudat, care fierbe. La 20 de ani după ce a auzit povestea, Ruzo a descoperit pe cineva care spunea că a înotat în acel râu, propria lui mătușă. Așa că în 2011, ghidat de ruda sa, cercetătorul a descoperit râul, confirmând faptul că apa acestuia fierbe.

El a scris chiar o carte, povestind despre această experiență inedită. Cartea se numește "Râul care fierbe: Aventură în Amazon" și povestește despre primele lui impresii: "Parcă aș fi într-o saună. A-mi scufunda mâna în apa râului pare cea mai proastă idee pe care aș putea să o pun vreodată în aplicare. Aș avea arsuri de gradul 3 în mai puțin de 1 minut. Iar dacă voi cădea în ea, cu siguranță voi fi mort", mai spune el.

raul care fierbe

Apa râului este atât de fierbinte încât localnicii o folosesc pentru a prepara ceai. Ei mai cred că vaporii de aici sunt terapeutici. Până acum însă, nimeni nu a descoperit adevăratul motiv pentru care apa fierbe aici. Ruzo crede că ar putea fi din cauza unor fisuri în scoarță, care încălzesc anumite zone ale râului.

Ruzo vrea să înceapă procedurile pentru declararea acestui râu drept patrimoniu național.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu