"E alegerea sa, eu trebuie să o respect". Sentința în cazul lui Salah Abdeslam, unul dintre autorii atacurilor din Paris

Salah Abdeslam a decis să nu facă apel împotriva condamnării sale la 20 de ani de închisoare în Belgia, în legătură cu un atac armat în martie 2016 la Bruxelles, scrie news.ro, citează digi24.ro.

Avocatul său, Sven Mary, a confirmat într-un mesaj adresat AFP o informaţie dezvăluită de cotidiamnul belgian La Dernière Heure (DH).

"Aceasta este alegerea sa, eu trebuie să o respect", a declarat Mary pentru DH.

Salah Abdeslam, încarcerat în Franţa, dispunea de o lună să facă apel după ce a fost condamnat de un tribunal de la Bruxelles pe 23 aprilie.

Singurul supravieţuitor al comandourilor care au comis atacurile de la 13 noiembrie 2015 la Paris a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, împreună cu complicele său jihadist Sofien Ayari, pentru că a deschis focul asupra unor poliţişti care inspectau apartamentul din Bruxelles în care se ascundeau teroriştii.

El a fost judecat împreună cu Ayari cu privire la deschiderea focului împotriva unor poliţişti, în martie 2016, la Bruxelles, pe când era fugar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu