DW: Trucurile disperate ale premierului Filat sugerează că mafia poate bloca reformele

Premierul Vlad Filat intuieşte că în Legislativ nu există voinţă politică pentru a vota în regim de urgență pachetul de legi menite să reformeze domeniul justiției. Nu există un consens în ceea ce priveşte deblocarea reformelor, iar cele mai multe obiecţii se pare că le au deputaţii din Partidul Democrat, scrie Deutsche Welle.

Publicația face referire la declarația președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov: "Reforma în justiţie este o chestiune foarte largă. Unele proiecte sunt deja în Parlament şi, este adevărat, stârnesc discuţii, pentru că există viziuni diferite. Reforma în justiţie nu înseamnă viziunea unui singur grup parlamentar."

Ameninţarea premierului, precum că dacă Parlamentul nu va acorda vot de încredere Guvernului, el va demisiona, este un truc menit să-i impulsioneze pe deputaţi.

Ori, din punct de vedere politic, în cazul în care şi-ar da demisia, prim-ministrul Vlad Filat, care este şi liderul celui mai mare partid din coaliţia de guvernare, s-ar pomeni în afara jocului politic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu