Duster devine maşină globală

SUV-ul Duster, singurul autoturism de acest tip din gama Renault, devine, treptat, o maşină globală. Dacă, iniţial, maşina a fost fabricată doar în uzina de la Piteşti şi vândută doar sub brandul Dacia, în curând Dusterul va fi ansamblat în uzine de pe trei continente, scrie economica.rtv.net.

După România şi Brazilia, Renault a anunţat luna trecută că va demara producţia SUV-ului în Columbia, la fabrica de la Medellin. Cu o cadenţă de 35.000 de automobile pe an, fabrica din ţara latino-americană va livra maşina pe pieţele din Mexic, America centrală, Peru, Ecuador, Chile şi chiar Argentina.

În această lună, Renault începe producţia modelului Duster în Rusia, capacitatea maximă de producţie de la fabrica din Moscova fiind de 50.000 de maşini. În a doua parte a acestui an, fabrica de la Chennai va demara şi ea producţia modelului Duster, capacitatea de producţie de acolo fiind de 40.000 de maşini pe an. Fabrica va produce modelul cu volan pe partea dreaptă şi va alimenta inclusiv piaţa din Marea Britanie.

Anul trecut, s-au vândut în toată lumea 180.000 de automobile Duster, fabricate în cea mai mare parte la uzina din România-fabrica de la Curitiba, din Brazilia a demarat producţia abia la jumătatea anului, iar lansarea maşinii pe piaţa braziliană a avut loc în toamnă. În acest an, Renault intenţionează să vândă cu cel puţin 50% mai mult.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu