"Duşmanii" persoanelor cu dizabilităţi din Moldova: Discriminarea, sărăcia şi şomajul

Embed:

Persoanele cu dizabilităţi fizice din Moldova au nevoie nu doar de asistenţă medicală, dar şi de integrare socială. Este una din concluziile raportului Centrului de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi, ce va fi prezentat astăzi, 2 august.

Autorii studiului au constatat că invalizii se confruntă cu discriminare, sărăcie, şomaj şi acces redus la servicii publice. Printre cele mai stringente probleme cu care se confruntă persoanele cu handicap fizic se numără accesul limitat la grădiniţe, şcoli, instituţii de învăţământ superior şi alte instituţii publice care nu le asigură dreptul la instruire şi participare la viaţa social-culturală. De asemenea, aceşti oameni întâmpină probleme la angajare şi chiar le este încălcat dreptul la vot.

Amintim că în 2010, Republica Moldova a ratificat Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi a aprobat Strategia naţională de incluziune socială. Potrivit datelor oficiale, în ţară sunt peste 170 de mii de persoane cu handicap fizic.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu