DUREROS! Peste 19.000 de copii şi-au pierdut viaţa în războiul din Siria

Embed:

S-au născut într-o ţară afectată de război, iar în loc de jucării şi zâmbete văd şi aud în fiecare zi împușcături de arme, tancuri şi explozii.

Vorbim despre copiii din Siria care au devenit victime ale conflictului armat din ţara lor. Presa internaţională scrie că de la declanşarea războiului, peste 19.000 de copii şi-au pierdut viaţa.

Imaginile cu un copil scos de sub ruinele unui bloc locativ, distrus în urma unui atac aerian, au făcut înconjurul lumii.

Băieţelul de numai cinci ani a rămas în viaţă ca prin minune. Înregistrările video l-au surprins pe micuţ într-o ambulanţă, speriat când a văzut că sângerează.

Din anul 2011, de la declanşarea conflictului din Siria, peste şase mii de minori şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor cu mortiere.

Iar aproape 5.700 de copii au fost ucişi de bombardamentele aeriene. Un număr mare de copii a murit și din cauza atacurilor armate și a execuțiilor.

Cifrele tragice indică peste două mii, şi respectiv 750 de micuți care şi-au pierdut viaţa.

Potrivit celui mai recent raport ONU, în total, de la începutul conflictului armat din Siria au murit peste 250.000 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu