Durerea nu a trecut. Zeci de personalităţi din ţară, comemorate de rude de Paştele Blajinilor

Embed:

Cimitirul Central din Capitală, unde sunt înmormântate zeci de personalităţi, a fost vizitat astăzi de sute de oameni. Este vorba despre poeţi, scriitori, actori şi politicieni care au pledat pentru renaşterea naţională şi au promovat, prin creaţia lor, imaginea ţării noastre în lume.  

Mormântul actorului şi regizorului Mihai Volontir a fost vizitat, pentru prima dată de Paştele Blajinilor, de soţie, fiică şi nepoată. Eudochia Volontir povesteşte că înainte de a muri maestrul a transmis mai multe mesaje colegilor săi.

"Mi-a spus să le transmit colegilor tineri ca să muncească aşa cum a muncit el, căci laurii nu vin de la sine. Şi să-şi iubească patria cum a iubit-o el", a mărturisit Eudochia Volontir. 

La cavoul Doinei şi Ion Aldea - Teodorovici, artişti care au pledat pentru renaşterea naţională a ţării, prima a venit Eugenia Marin, mama interpretei. Rana din sufletul femeii încă mai sângerează, însă visele frumoase cu Doina şi Ion o ajută să înfrunte durerea.

"Luminoşi îi visez, niciodată supăraţi. Ştiu că atunci când îi visez trebuie să mă protejez. Dacă nu, numaidecât mă îmbolnăvesc. Ea mă previne. Îmi spune, mămico, ai grijă de tine", a spus mama Doinei Aldea-Teodorovici, Eugenia Marin. 

Şi mormântul poetului Grigore Vieru a fost înconjurat astăzi de familie. Deşi au trecut şapte ani de la moartea maestrului, durerea soţiei şi copiilor a rămas la fel de sfâşiitoare.

"Am mărit fotografiile lui şi le-am pus pe pereţi, ca să-l văd. Să nu mă simt singură. Cu el a fost atât de interesant. Atât de frumos. Am avut o viaţă fericită", a mărturisit Raisa Vieru. 

Regretatul Nicolae Sulac a fost pomenit de rude şi prieteni, dar şi de fani. Familia sa spune că amintirea artistului va rămâne mereu vie.

"Atunci când venea de la un concert, acel concert îl continua acasă. Inspiraţia lui nu-i dădea voie să se odihnească. Zicea, îmi pare că vocea mea sună mai frumos acasă decât pe scenă", a povestit soţia cântăreţului Nicoale Sulac, Svetlana Sulac. 

În Cimitirul Central din Capitală îşi dorm somnul de veci cel puţin 40 de personalităţi, care prin talentul şi patriotismul de care au dat dovadă au schimbat destinul ţării noastre.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu