Durere fără margini! Peste 1000 de oameni au participat la un priveghi în memoria celor 17 persoane ucise în atacul din Florida

Embed:
Durere fără margini în orașul Parkland din statul american Florida, după atacul armat de la liceul din localitate. Peste 1000 de localnici au participat la un priveghi în memoria celor 17 persoane ucise.

Fred Guttenberg este tatăl lui Jamie, una dintre victimele atacatorului.

"Jamie a fost împușcat și a murit. Nu știu ce să fac mai departe. Soția mea este acasă, suntem distruși", a spus Fred Guttenberg, tatăl unei victime.

La priveghi au fost mai mulți elevi ai școlii care a fost ținta atacului. Ei au lăsat bilețele cu mesaje de rămas bun pentru colegii lor.

"Am scris în bilețel că la fiecare om rău se găsesc zece buni în lume. Pur și simplu trebuie să fim pozitivi și să atragem atenția la ce e bine."

Preşedintele Donald Trump a ţinut un discurs după producerea atacaului. Liderul american, un susținător înfocat al dreptului de a deține o armă, nu a spus nici măcar un cuvânt despre necesitatea de a face legi mai stricte în acest sens.

"Niciun copil și niciun profesor nu ar trebui să fie în pericol într-o școală americană. Niciun părinte nu ar trebui să se teamă pentru copilul său când îl sărută dimineața înainte să-l trimită la școală", a spus Donald Trump, președintele SUA. 

Între timp, tânărul reținut ieri de poliție a recunoscut că este autorul atacului. Suspectul, în vârstă de 19 ani, fusese exmatriculat din acea școală din motive disciplinare. Acesta făcea parte dintr-o grupare care susține supremația rasei albe. Este al şaselea atac armat produs anul acesta într-o instituţie de învăţământ din Statele Unite.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu