DURERE FĂRĂ MARGINI într-o familie din Truşeni. Un băiat a murit, iar sora în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci

Embed:

Tragedie într-o familie din comuna Truşeni. Un băiat de 14 ani a murit după ce s-a intoxicat cu ciuperci. Sora victimei de doar şapte ani a ajuns la spital în stare gravă, iar ieri a fost externată. De asemenea, mama copiilor a fost în comă, dar şi-a revenit. Familia ar fi consumat ciuperci culese din pădure în urmă cu două săptămâni.

Gospodina casei a pregătit apoi din ele mai multe feluri de bucate. După ce le-au consumat, oamenii au început să se simtă rău şi au chemat ambulanţa.

"Stare extrem de gravă cu vomă, diaree, cu dureri abdominale", a spus Ion Mihu, şeful secţiei Gastrologie a IMC.

Băiatul de 14 ani s-a aflat în stare gravă timp de două săptămâni, iar în cele din urmă a pierdut lupta pentru viaţă. Adolescentul ar fi consumat o cantitate mai mare de ciuperci în comparaţie cu sora şi mama lui.

"Toxinele acestea duc la necroza ficatului. Unica scăpare poate fi transplant de ficat, altceva nu poţi face nimic. Deci duce la o distrugere totală a ficatului", a spus  Ion Mihu, şeful secţiei Gastrologie a IMC.

Vecinii familiei sunt îngroziţi de cele întâmplate.

- Ei doamne fereşte de aşa ceva. Băiat tânăr de 14 ani, ce asta e glumă.

Luna trecută, din cauza ciupercilor au murit doi copii din raionul Floreşti, un băieţel de 4 ani şi o fetiţă de 8 ani. Mama lor a fost internată la Spitalul "Sfânta Treime" din Chişinău, iar starea ei s-a ameliorat. De la începutul anului au fost înregistrate peste 70  de cazuri de intoxicație cu ciuperci, în urma cărora au avut suferit aproape 100 de oameni. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu