După trei zile de blocaj, locuitorii din nordul ţării ies din sate pe jos sau cu săniile trase de cai (VIDEO)

Embed:

După două zile în care nordul Moldovei a fost practic înghiţit de zăpadă, lucrurile revin uşor la normal. Potrivit autorităţilor, un drum naţional rămâne blocat, la această oră, la fel şi mai multe drumuri locale. Pe parcursul zilei de astăzi a fost curăţat de nămeţi şi drumul local Sângerei - Mândreştii Noi. La această oră lucrările de deszăpezire sunt efectuate de 167 de tractoare şi utilaje, precum şi 400 de muncitori.

După trei zile în care au fost izolaţi de lume, locuitorii din Mândreştii Noi, raionul Sângerei, au plecat din sat pe jos sau cu sănii trase de cai:

"Magazinele nu au pâine. Ce mai are lumea pe acasă, drojdie, mai coace. E străşnicie"

"Numai cu sania. Cu altceva nu putem merge. Doi metri, până la trei metri de omăt şi calul se teme să meargă"

"Teleneştiul e foarte frumos. Ajungi, tot normal. Cum ajungi în Sângerei, e nebunie"

Unii oameni au pornit la drum cu copiii:

"Avem două ore de când mergem, iată şi copilul. Noi de vineri suntem aici"

Din cauza drumurilor locale blocate de nămeţi, nici ambulanţa nu poate ajunge în sate. Medicii sunt nevoiţi să aştepte la kilometri distanţă, pe drumurile naţionale curăţate, bolnavii care sunt aduşi de rude cu săniile trase de cai.

"Satul tot e blocat. Aici în vale şi nimeni nu trece"

"Avem astăzi două solicitări. Primul bolnav este dintr-un sat mai aproape, care a ajuns mai repede şi îl aşteptăm pe un bolnav dintr-un sat mai îndepărtat"

"De trei zile suntem pe picioare. La ziua de astăzi, dacă am dormit o oră.  Aseară spulbera, dimineaţă spulbera. Se curăţă înainte, din urmă se înzăpezeşte din nou", a spus primarul satului, Andrei Cornovanu.

Drumul local Sângerei-Mândreştii Noi a fost deblocat în totalitate în seara zilei de astăzi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu