După trei săptămâni de absenţă, Corneliu Gurin a revenit la muncă VIDEO

Embed:

Corneliu Gurin a revenit astăzi în biroul de procuror general, după o pauză de aproape trei săptămâni. Acesta spune că se simte comod în fotoliu, dar este conştient că urmează o perioadă dificilă. Totodată, procurorul general spune că va fi dur cu cei care vor încălca legislaţia şi binevoitor cu cei care îşi fac bine meseria.

Chiar dacă se simte bine în biroul procurorului general, Corneliu Gurin are unele rezerve în ceea ce prveşte tehnologiile informaţionale. Este vorba în special de staţia care face legătura directă cu funcţionarii de rang înalt.

"Este comod, bine aranjat, tehnologiile informaţionale sunt la nivel. Poate unele nemulţumiri sunt legate de tehnica de telecomunicaţii. Staţia de telefoane este destul de veche, din timpul sovietic", a spus procurorul general.

Mai în glumă mai în serios, Gurin consideră că reforma Procuraturii Generale poate începe de la schimbarea telefoanelor fixe din birou.

"Cred că este momentul să se concentreze eforturile deja pentru o reformă a Procuraturii şi care să fie discutată înclusiv cu toate partidele politice. Trebuie să existe un proiect de document, pe care să-l lansăm public şi asupra căruia să se expună toţi", a declarat Corneliu Gurin.

Corneliu Gurin crede că are ce învăţa de la predecesorii săi, pentru că fiecare dintre ei are o anumită experienţă, care îi poate fi de folos, dar, în acelaşi timp, spune că va fi dur cu cei care încalcă legea.

"Voi fi dur cu cei care încalcă legea, voi fi prietenos cu cei care înţeleg să-şi desfăşoare activitatea cu implicare şi dedicaţie, conform statutului pe care îl au", a conchis procurorul general, Corneliu Gurin.

Astăzi este prima zi de muncă a lui Corneliu Gurin în funcţia de procuror general, după ce, ieri, Curtea Constituţională a decis că, pe 3 mai, acesta a fost revocat ilegal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu